Chi Quong, Tai Chi & Meditatie

Bij De Vier Winden combineren we chi quong, tai chi en meditatie in onze groepslessen. De verbinding van beweging, bewustzijn en ademhaling maakt je lichaam en geest sterker en soepeler.

De meditatieve oefeningen en zachte bewegingen stimuleren de circulatie van energie. Dit bevrijdt je van onnodige spanningen en blokkades. Je ervaart innerlijke rust en voelt je pure kracht stromen.

Voordelen

  • Betere fysieke en mentale gezondheid
  • Sterker immuunsysteem
  • Meer onspanning en innerlijke rust 
  • Meer energie en levenslust
  • Betere houding, flexibiliteit en evenwicht
  • Meer alertheid, focus en bewust-zijn
  • Beter contact met je lichaam
  • Meer verbinding met de liefde en verborgen krachten in jezelf

Voor wie?

Iedereen is welkom!
Voorkennis of ervaring heb je niet nodig. Wel de intentie om je lichaam en geest te openen voor al het moois dat onze lessen je kunnen brengen.

Ben je nieuwsgierig? 
Contacteer ons voor meer info en check waar en wanneer je kan deelnemen.

Wat is Chi Quong?

Chi quong is een bewegingsvorm met sterke gezondheidsbevorderende en therapeutische eigenschappen. 

In chi quong herhalen we eenvoudige bewegingen die zorgen voor een betere doorstroming van energie, bloed en lymfen. Door die herhaling verdwijnt het denken en kunnen innerlijke spanningen oplossen. 

De bewegingen helpen ons om de verbinding met moeder aarde, de natuur en de kosmos bewust te ervaren. De intentie is om eenheid te voelen met alle krachten die ons omringen.

Het is bijzonder om te merken dat er een groter geheel is dat ons draagt. We ontdekken dat er zoveel kracht en liefde ons mooie zelf verborgen zit.

Wat is Tai Chi?

Tai chi is een traditionele Chinese bewegingskunst om lichaam en geest te trainen en in balans te brengen. We oefenen met het oog op een rustige ademhaling, goede coördinatie van het lichaam en mentale focus en concentratie. 

In de praktijk is tai chi een aaneenschakeling van zachte bewegingen die vloeiend in elkaar overlopen. We voeren ze uit in een vaste volgorde, een vorm, om het hele lichaam te openen en activeren. Zo kan onze innerlijke energie, de chi of ki, vrij stromen en voelen we ons fit en levenslustig.