Over De Vier Winden

Bezieler van De Vier Winden is Marc Wynen. Hij heeft ervaring in chi quong, tai chi, meditatie en diverse helingstechnieken.

Marc startte met chi quong en tai chi toen hij 25 jaar was. Hij volgde een opleiding tot leraar bij Dr Shen Hongxune en Shen Jin. Hij geeft al meer dan 20 jaar les en organiseerde tientallen meditatieweekends.

Marc specialiseerde zich in energetische helingstechnieken waaronder healing codes, Reiki I bij Greet Mermans en Reiki II bij Judith Van Ginneken.

Hij verdiept zich ook in het sjamanisme en volgt een opleiding bij Frank en Kathy Coppieters en Greet Mermans.

Alles wat je nodig hebt, zit al in jou

Marc: "Bij De Vier Winden vertrekken we van het idee: alles wat je nodig hebt om gezond en gelukkig te zijn, zit al in jou.

Ons lichaam bezit een ongelooflijk intelligent vermogen om zichzelf te genezen. Het is een helende kracht die we activeren door te verbinden met de levensenergie in onszelf, in de natuur en de hele kosmos.

Wind, water, aarde, vuur, alle elementen zijn essentieel in ons bestaan. Maar het is de wind die alles in beweging brengt. De wind is de flow van het leven zelf die ons met alles en iedereen verbindt." 

Bewegen in Eenheid

"We bewegen in eenheid naar innerlijke stilte, de bron, waar je jouw mooie pure zelf kan ontdekken. Je hart opent en je voelt meer liefde, vreugde, geborgenheid en een grotere kracht. Als je de stroom van het leven volgt en leeft vanuit je hart, lacht de wereld jou toe. Wij helpen je graag op deze mooie reis."

De stroom van het leven

Marc: "Bij De Vier Winden geloven we in de kracht van de wind en de intelligentie van onze intuïtie. We geven ons over aan de stroom van het leven. Ons gevoel, onze intuïtie geeft aan wat nodig is op dat moment. We bewegen in eenheid, volgen onze flow en openen ons hart voor wat spontaan komt aanwaaien.

Want de wind valt niet te controleren. Hij kiest zelf uit welke richting hij komt en hoe hard of zacht hij blaast. We kunnen ons verzetten, maar dat kost energie. Als we leren om mee te buigen met de wind, laten we weerstand los en stroomt onze energie.

De wind maakt ons open en helder voor wat zich aandient. Zo ontstaat er ruimte voor spontaniteit en vrijheid. Onze adem verbindt ons met de wind die zuurstof schenkt aan ons lichaam en onze geest inspireert.

Dankzij de wind zijn we verbonden met alles en iedereen. Wanneer we ons overgeven aan het moment, bewegen we in eenheid. We ervaren hoe luchtig en speels het leven kan zijn. Onze energie stroomt en we volgen ons hart. Dit vormt de basis voor een gezond en gelukkig leven."

Veer van de condor in een  blauwe lucht

Vier winden, vier wijsheden

Zuiden

Het zuiden staat voor het onderbewuste dat verbonden is met de slang. Moeder aarde die zorgt voor stevigheid en zekerheid. Dit geeft ons het gevoel dat we er mogen zijn en dat we gedragen worden.

Westen

Het westen staat voor de middenwereld die verbonden is met de poema of de jaguar. Hier draait het om daadkracht, authenticiteit en opkomen voor jezelf. In de liefde die we ervaren kan ons ware zelf naar boven komen.

Noorden

In het noorden vinden we de kolibrie die zich beweegt in de bovenwereld. Hij reist vanuit noorden naar het zuiden in volle vertrouwen dat hij genoeg voedsel zal vinden. De kolibrie moedigt ons aan om ons hart te volgen en te leven vanuit liefde en overgave.

Oosten

Het oosten staat voor het universum dat alle werelden omvat. Hier vliegen de condor en de adelaar. Zij staan voor ons gevoel en ons verstand, yin en yang. Ze overzien het geheel en kunnen tegelijk focussen op de kleinste details. Ze brengen de wijsheid van de andere windrichtingen en het hele universum samen.

Wolken en wind